Binnen onze Chiro zijn er verschillende afdelingen voor verschillende leeftijden.
Speelclubs
Zowel bij de jongens alsook bij de meisjes heten de jongsten de "Speelclubs". We zeggen "Speelclub jongens" en "Speelclub meisjes". De Speelclubs zijn doorgaans 6-9 jaar en zitten op het 1ste, 2de of 3de leerjaar.
Rakwi's
Na de Speelclubs komen bij de jongens de "Rakkers" en bij de meisjes de "Kwiks". Deze afdelingen hebben een andere naam, maar vertegenwoordigen wel kinderen/leden van dezelfde leeftijd. Hun leeftijd situeert zich tussen de 10 en de 12 jaar. Doorgaans zitten zij op het 4de, 5de en 6de leerjaar.
Tito's
De volgende groep zijn kinderen/leden van 13-14 jaar. Zij zitten op het 1ste en 2 de leerjaar secundair onderwijs. Bij de jongens heten zij "Toppers", bij de meisjes "Tippers".
Keti's & Aspi's
Als je deze afdelingen allemaal doorworsteld hebt of je komt nu pas kijken bij de Chiro, dan kom je bij de "Kaspi's" en bij de "Tiptiranten" terecht. Het spreekt voor zich dat de "Kaspi's" jongens zijn en de "Tiptiranten" meisjes. In deze afdelingen zijn de kinderen/leden doorgaans 15, 16 en 17 jaar oud en zitten in het 3de, 4de en 5de jaar secundair onderwijs.